Wiadomości branżowe

Startuje trzecia edycja Tygodnia Restauracji Groupon

Startuje trzecia edycja Tygodnia Restauracji Groupon
Groupon ponownie zachęca Polaków do poznawania najlepszych miejsc na kulinarnej mapie Polski. Na łowców nowych smaków czeka 70 restauracji w 15 miastachWarszawa, 8 maja 2014 r. – Już po raz trzeci Groupon organizuje Tydzień Restauracji - największy festiwal smaków online. Raz na kwartał Groupon, razem z partnerami, przygotowuje specjalną ofertę dla użytkowników serwisu, którzy przez tydzień mają okazję skosztować menu wybranych restauracji nawet o 70% taniej. Tym razem Tydzień Restauracji startuje 12 maja. Chcemy zachęcić Polaków do jedzenia posiłków poza domem – likwidując możliwie największą liczbę małych barier, które zniechęcają nas przed odwiedzaniem restauracji. Jeszcze przed wyjściem wiemy ile wydamy i mamy pewność, że nasze gusta zostaną zaspokojone. Mogę zaryzykować tezę, że w trakcie inicjatywy – w tym konkretnym tygodniu – gotowanie w domu będzie zupełnie nieopłacalne – mówi Aniela Hejnowska, Dyrektor Zarządzająca Groupon w Polsce. Sam koszt półproduktów, które pozwalałyby na przygotowanie choćby zbliżonego smakowo menu z pewnością przewyższy wydatek na kilka

Groupon ponownie zachęca Polaków do poznawania najlepszych miejsc na kulinarnej mapie Polski. Na łowców nowych smaków czeka 70 restauracji w 15 miastach

Warszawa, 8 maja 2014 r. – Już po raz trzeci Groupon organizuje Tydzień Restauracji – największy festiwal smaków online. Raz na kwartał Groupon, razem z partnerami, przygotowuje specjalną ofertę dla użytkowników serwisu, którzy przez tydzień mają okazję skosztować menu wybranych restauracji nawet o 70% taniej. Tym razem Tydzień Restauracji startuje 12 maja. 

Chcemy zachęcić Polaków do jedzenia posiłków poza domem – likwidując możliwie największą liczbę małych barier, które zniechęcają nas przed odwiedzaniem restauracji. Jeszcze przed wyjściem wiemy ile wydamy i mamy pewność, że nasze gusta zostaną zaspokojone. Mogę zaryzykować tezę, że w trakcie inicjatywy – w tym konkretnym tygodniu – gotowanie w domu będzie zupełnie nieopłacalne – mówi Aniela Hejnowska, Dyrektor Zarządzająca Groupon w Polsce. Sam koszt półproduktów, które pozwalałyby na przygotowanie choćby zbliżonego smakowo menu z pewnością przewyższy wydatek na kilka grouponów, nie wspominając o korzyściach w postaci czasu i przyjemności dla podniebienia podczas degustacji dań najlepszych szefów kuchni w Polsce.

Mecenasem bieżącej edycji jest Tomasz Jakubiak, kucharz znany z zamiłowania do regionalnej kuchni i sezonowych potraw. Tydzień Restauracji to okazja dla tych, którzy zazwyczaj wahają się przed poznawaniem nowych, egzotycznych smaków zbyt często wybierając domowy obiad lub szybkie i średnio zdrowe przekąski – PowiedziałTomasz Jakubiak – W ciągu kilku dni można spróbować kuchni hinduskiej, francuskiej czy chińskiej oraz słynnych klasyków Groupon – smaków amerykańskich i japońskich – po Tygodniu Restauracji liczymy na nowych <<foodies>>, którzy z zaangażowaniem jeszcze bardziej  wzmocnią rynek restauracyjny w Polsce.   

Tydzień Restauracji to również premiery i możliwość demonstracji możliwości nowych  partnerów.

Oprócz słynnych i uznanych restauracji – weteranów Tygodnia Restauracji: Ohh! Sushi & Grill, The Mexican, Restauracja Chimera czy Cosa Nostra w Krakowie, w tej edycji można będzie spróbować potraw między innymi w Bydło i Poidło i Muu Muu w Warszawie, Papaya Sushi, Gospoda Polska i Restauracja Fanaberia na Śląsku.

A to już wiesz?  Rossmann przekazał darowizny łódzkim instytucjom

Pełna lista restauracji biorących udział w III edycji Tygodnia Restauracji Groupon dostępna jest na stronie www.groupon.pl.

Źródło Groupon. Dostarczył netPR.pl

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy