W czwartek (20 grudnia) TVP 1 pokaże finałowe odcinki obecnego sezonu „Galerii” (ATM Grupa SA), a w nich m.in.: nietypowy ślub Olgi (Karolina Piechota) i Kacpra (Szymon Piotr Warszawski), otwarcie restauracji Michała Lorena (Ra
Z okazji Dnia Dziecka Księgarnia Internetowa Gandalf we współpracy ze Stowarzyszeniem SOS Wioski Dziecięce zaprasza wszystkich ludzi dobrej woli, by podarowali dzieciakom małą książkę, sprawiając wielką radość.…
Konkurs Ministerstwa Spraw Zagranicznych RP „Rozwój w obiektywie” rozstrzygnięty!Przyjdź i zobacz wystawę nagrodzonych fotografii !W konkursie fotograficznym „Rozwój w obiektywie” zostało nad
Kraków, 29 czerwca 2018 r. Informacja prasowaHB, FB, B&B. Czy wiesz co rezerwujesz w hotelu?Organizacja wakacji jest zazwyczaj ekscytująca ponieważ zwiastuje dni pełne beztroski. Niestety zdarza się, że w miejscu docelowy
Konkurs „Wspólny projekt” organizowany przez Fundację Sztuki Polskiej ING oraz Muzeum Sztuki w Łodzi skierowany jest do twórców, którzy nie ukończyli 30 roku życia. Tematem pierwszej edycji konkursu są prototypy miejskie,
Kraków, 16 lipca 2019 r. Informacja prasowaJak wykorzystać różnice kulturowe, aby pokazać gościom gościnność?Nowe kierunki lotów do Polski są szansą dla rozwoju turystyki. W 2019 zainaugurowane zostało połączenie Duba
Październik w Łodzi należy do komiksu. To czas spotkań, wystaw, ale też premier nowych postaci, które mają szansę zawładnąć masową wyobraźnią – jedna z nich należy do największego polskiego producenta chemii budowlane
Raperzy Vienio i Waldemar Kasta zagrają Pinokia i Żwirka, drobnych przestępców w „Galerii” nowym serialu, który ATM Grupa SA realizuje dla TVP1. Vienio jako Pinokio debiutuje w serialu, choć ma na koncie
Czwarte największe miasto w Polsce. Najdłuższa ulica handlowa w Europie. Ścisła czołówka zwycięzców w światowym rankingu Lonely Planet na najciekawszą destynację 2019 roku. Czy wiecie już o jakim mieście mowa? Oczywiście
Azjatyckie smaki najczęściej przenikają do naszego codziennego menu pod postacią dań kuchni fusion. Główną jej zasadą jest komponowanie ze sobą smaków i technik kulinarnych z najbardziej egzotycznych krańców świata, co po